Θεσσαλονίκη:O Ιταλός street artist Cheone για το γκράφιτι που δημιούργησε στο 7ο Λύκειο Καλαμαριάς

Έζησαν δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις εν μέσω πανδημίας. Ανησύχησαν, προβληματίστηκαν, στερήθηκαν στιγμές της ελευθερίας τους, ωστόσο αποφάσισαν να προχωρήσουν μπροστά. Οι μαθητές του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς, εμπνεύστηκαν από το γκράφιτι που δημιούργησε η ομάδα UrbanAct στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, κέντρο αναφοράς της COVID-19 και αποφάσισαν να στείλουν με τη δική τους «γλώσσα», ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Την ιδέα τους, ανέλαβε να υλοποιήσει ο Ιταλός street artist, Cheone και πλέον στην είσοδο του σχολείου, υποδέχεται τους μαθητές, ένα ξεχωριστό έργο τέχνης, το δικό τους γκράφιτι.

«Το γκράφιτι αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τις εξόδους μας, τον καιρό της απαγόρευσης κυκλοφορίας», επισημαίνει στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο έφηβος βουλευτής Σπύρος Παπαϊωάννου και σημειώνει πως, «βοήθησε τους μαθητές να αντιληφθούν, πως όταν οι νέοι θέλουν, μπορούν να φτιάξουν θαύματα, με την κατάλληλη υποστήριξη και συνεργασία».

«Σίγουρα η καραντίνα και γενικά η πανδημία, μας ατόνησε. Μας βοήθησε όμως να ανασυνταχτούμε και να θέσουμε σε νέες βάσεις τις ιδέες μας. Μας έδωσε δύναμη το έργο. Αντιληφθήκαμε πως, μπορούμε να είμαστε παραγωγικοί παρά τις δυσκολίες», υπογράμμισε. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χατζηγεωργίου Α.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr