Καπραβέλος:Καραντίνα σημαίνει απομονώνω το κρούσμα,όχι την ανθρώπινη δραστηριότητ | 16/03/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3, είπε ότι το σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης πιέζεται, με δεδομένο ότι έχουμε καθημερινά αυξητική πορεία στα κρούσματα, ενώ η ίδια εικόνα αποτυπώνεται και στο ιικό φορτίο των λυμάτων.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι το “άνοιξε κλείσε” που εφαρμόζεται παγκόσμια είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας, ενώ σε ερώτηση για τα σενάρια χαλάρωσης των μέτρων απάντησε ότι “καραντίνα σημαίνει ανιχνεύουμε και απομονώνουμε το κρούσμα και όχι την ανθρώπινη δραστηριότητα”. Για την σύγχυση που επικρατεί στον κόσμο, σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της astra zeneca επισήμανε ότι το μόνο πράγμα για το οποίο δεν πρέπει να αμφιβάλλουμε είναι το μοναδικό μέσο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό, δηλαδή το εμβόλιο και ότι δεν υπάρχει αιτιολογική συσχέτιση των εμβολιασμών με τις θρομβώσεις.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr