Κλέβουν βάρκες και σκάφη από την Κέρκυρα | 17/03/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Τουλάχιστον 12 περιπτώσεις κλοπής σκαφών επαγγελματιών αλιέων το τελευταίο τρίμηνο από περιοχές της βόρειας Κέρκυρας. Κουλούρα, Άγιο Στέφανο Σινιών, Κασσιώπη βρίσκονται στο στόχαστρο της εγκληματικής μαφίας που λυμαίνεται την περιοχή, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε δεινή θέση. Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία, για την κλοπή τριών βαρκών, υπάρχει καταγραφή σε video και ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι πρόκειται για αλλοδαπούς. Συνολικά μέσα σε μικρό διάστημα εκλάπησαν δώδεκα βάρκες ψαράδων, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι αρπάζουν τις μηχανές, τα gps, τα ραντάρ ακόμη και ολόκληρες τις βάρκες. Αυτοί γυρίζουν ανεξέλεγκτα και διαφεύγουν απέναντι στους Αγίους Σαράντα, καταγγέλλει ο αλιέας και παθών Σωκράτης Κατσαρός.

Το θέμα είναι παλιό για τους γνωρίζοντες, αλλά ουδέποτε υπήρξε λήψη μέτρων αποτροπής πέρα από το λιμενικό, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των περιπολιών.

Είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, καθώς δεν μπορούμε να αντιδράσουμε λόγω του lockdown, ενώ οι Αλβανικές συμμορίες μπαινοβγαίνουν και δεν ενδιαφέρονται ούτε να κρυφτούν, αναφέρει ο Χάρης Κουτσούρης αντιδήμαρχος Κασσιόπης.

Η κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού και του καθεστώτος Χότζα – Αλία, στην Αλβανία, το 1990 προκάλεσε την γέννηση ενός νέου καθεστώτος ανομίας. Της Αλβανικής μαφίας. Μόλις 2 μίλια σε κάποια σημεία από τις ακτές της, η βορειοανατολική Κέρκυρα, το πιο αναπτυγμένο τουριστικά τμήμα του νησιού, έγινε στόχος των επιδρομών των Αλβανών μαφιόζων και κάθε είδους κακοποιών. Ναρκωτικά, όπλα, κλοπές ταλαιπωρούν για περισσότερα από 25 χρόνια τους κατοίκους, ενώ το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των ληστρικών επιδρομών. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Στο νησί, που βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στον τουρισμό και την αλιεία, η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr