“Να είχα το κουράγιο” στην Αυλή των Χρωμάτων | Σάββατο 21/05 στις 22:00 | ΕΡΤ2

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
‘Να είχα το κουράγιο’ σε στίχους και μουσική ενός μέγιστου εμπνευσμένου και πολυτάλαντου τραγουδοποιού, του Άκη Πάνου. Πρώτη φορά, το απέδωσε το 1971, ο Στράτος Διονυσίου και σημείωσε πλατιά επιτυχία.
Στη βιογραφία του Διονυσίου, «Στράτος Διονυσίου – Βάρδος Λαϊκός και Σαλονικιός», ο συγγραφέας Κώστας Μπαλαχούτης έχει γράψει:
‘Η συνεργασία τους την περίοδο 1967-1973 απαριθμεί 23 τραγούδια, τα μισά εκ των οποίων ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα μαγαζιά, στις συναυλίες, στις ραδιοφωνικές εκπομπές. Ο Πάνου με τον στίχο και τις ταιριαστές μελωδίες έφερε μια επανάσταση στο χώρο του λαϊκού τραγουδιού, ανανεώνοντας την κουρασμένη θεματολογία και την οπτική του… Βρήκε στη ρωμαλέα, δωρική αλλά και αισθαντική φωνή του Στράτου το κατάλληλο όχημα έκφρασης και υλοποίησης των σκέψεων και των επιδιώξεών του’.

Ερμηνεύει ο Άγγελος Διονυσίου

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX #Ηαυλήτωνχρωμάτων

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr