Οι Ανθισμένες Ροδακινιές επιστρέφουν και πάλι στον κάμπο της Βέροιας | 18/03/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αδράνειας είμαστε έτοιμοι να ξαναπιάσουμε το νήμα και να βρεθούμε και πάλι στον κάμπο της Βέροιας, για ν’ απολαύσουμε την εφήμερη ομορφιά των Ανθισμένων Ροδακινιών. Ένα φαινόμενο με μικρή διάρκεια, αλλά απίστευτη ομορφιά! Μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Γιάννα Πιλιτσίδου Αντιπρόεδρος Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (ΤΟΒ).
Οι Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια ευκαιρία να εκθέσουμε τη ματιά μας σε ένα ονειρικό περιβάλλον, να μεταδώσουμε τη θετική μας ενέργεια μας, να ζήσουμε μερικές μέρες μέσα στα άνθη, να τα ζήσουμε και να εκτιμήσουμε ξανά τις μικρές, ζωτικής σημασίας, χαρές της ζωής! Είναι το δικό μας «Χανάμι», η ευκαιρία, να Αναγεννηθούμε μέσα από την ανοιξιάτικη ζωντάνια της φύσης, πρόσθεσε η κα Πιλιτσίδου.
Φέτος, το φαινόμενο δημιουργείται εντός του διαστήματος 15 Μαρτίου ως 4 Απριλίου (το απόγειο αναμένεται από 20 ως 30 Μαρτίου).
Αναλυτικά οι δράσεις που διοργανώνει φέτος ο ΤΟΒ:

Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές
Κυριακή 20/3/2022
Ώρα προσέλευσης 09:00 – Ώρα εκκίνησης 10:00
Διαδρομή για όλους: Μια βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του κάμπου! Συναντιόμαστε στο πάρκο Ελιάς και απολαμβάνουμε μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές. Από τη Βέροια κατηφορίζουμε προς τον οικισμό της Μέσης, παίρνουμε το δρόμο για Κουλούρα και συνεχίζουμε προς το χωριό Άμμος. Στάση για νερό και κολατσιό. Επιστροφή στη Βέροια.
Η Ποδηλατάδα στις Ανθισμένες Ροδακινιές είναι μια εύκολη διαδρομή σε άσφαλτο που απευθύνεται σε όλους τους ποδηλάτες, άνω των 14 ετών (ανήλικοι μόνο με συνοδεία). Συνολική διαδρομή: 17km.
Απαραίτητος εξοπλισμός: Κράνος. Προαιρετικός εξοπλισμός: Γάντια, Παγούρι με νερό.
Δείτε την εύκολη διαδρομή των 17 χλμ. με ένα κλικ εδώ: http://bit.ly/2wncdbW
Διαδρομή για θαρραλέους: Από το χωριό Άμμος, όπου κάνουμε διάλειμμα για κολατσιό, οι πιο θαρραλέοι συνεχίζουν προς το φράγμα, τις τεχνητές λίμνες και τα στενά του Αλιάκμονα. Συνολικό μήκος μέτριας/δύσκολης διαδρομής: 43 χλμ. (http://bit.ly/38gZpBi)

Περίπατος στις Ανθισμένες Ροδακινιές
Κυριακή 20/3/2022
Ώρα προσέλευσης 09:30 – Ώρα εκκίνησης 10:30
Καπελάκι, παγουράκι, smartphone για φωτογραφίες… και φύγαμε για τις Ανθισμένες Ροδακινιές! Ξεκινάμε από το πάρκο Ελιάς, όπου απολαμβάνουμε την απεριόριστη θέα του ολάνθιστου ροζ κάμπου. Τα πρώτα ανθισμένα χωράφια απέχουν ελάχιστα από το κέντρο της Βέροιας! Περπατάμε παρέα, μαθαίνουμε για την καλλιέργεια του ροδάκινου και απολαμβάνουμε μοναδικές ανοιξιάτικες στιγμές στη φύση.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο Φωτογραφικός Διαγωνισμός με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές». Με τη φωτογραφική μηχανή ή το κινητό ανά χείρας, εκδράμουμε στον κάμπο για να απαθανατίσουμε το απίστευτης ομορφιάς φαινόμενο του ροζ κάμπου! Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον ΤΟΒ σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Βέροιας και την υποστήριξη της FUJIFILM Hellas.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr