Οργισμένο διάβημα του ΥΠΕΞ-Κατάληψη 2 πλοίων ελληνικής σημαίας από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις|ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Ελληνόκτητα πλοία τα οποία έπλεαν στον Περσικό Κόλπο έχουν καταληφθεί από ομάδα ενόπλων, όπως μετέδωσε ο διπλωματικός συντάκτης της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης.
Ελικόπτερα των ιρανικών δυνάμεων προσγειώθηκαν στο κατάστρωμα των δυο ελληνικών πλοίων που έπλεαν στον Περσικό το ένα σε διεθνή ύδατα και άλλο κοντά στις ιρανικές ακτές και έχουν καταλάβει τα δυο πλοία στα οποία έχουμε 2 και 7 Έλληνες ναυτικούς. Στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σήμανε συναγερμός και ήδη ο γ.γ. του ΥΠΕΞ κ. Δεμίρης πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον ιρανό πρεσβευτή.
Το γεγονός θεωρείται αντίποινα για το περιστατικό που είχαμε πριν μερικές μέρες στην Κάρυστο με την κατάσχεση μεγάλου φορτίου ιρανικού πετρελαίου το οποίο μεταφερόταν με ρωσικό πλοίο και το οποίο σταμάτησαν λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα από την ΕΕ.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX #ERTnews

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr