Ο Στιβ Σιεσίνσκι μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει του 9ου Technology Forum

«Χώρες όπως η Ελλάδα έχουν, νομίζω, ισχυρά πλεονεκτήματα που πρέπει να αξιοποιήσουν (ως προς την ανάπτυξη καινοτομίας). Οι Έλληνες εκτιμούν πολύ την επιστήμη, υπάρχει μια μακρά και γνωστή ιστορία έρευνας και πειραματισμού και ο πληθυσμός έχει πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Οι Έλληνες είναι επίσης αρκετά κοσμοπολίτες. Είναι ακόμα σημαντικό ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια διεξάγουν πραγματική έρευνα. Έτσι, ήδη, οι ελληνικές εταιρείες βρίσκονται σε πολύ καλή θέση για να επωφεληθούν από ό,τι συμβαίνει παγκοσμίως, πολύ περισσότερο από ό,τι άλλες χώρες. Οι Έλληνες μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους τεχνολογίες, καθώς και να αξιοποιήσουν εκείνες που έχουν δημιουργήσει άλλοι»: με τις φράσεις αυτές, ο Στιβ Σιεσίνσκι (Steve Ciesinski), ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της «Kalele Partners», διεθνούς εταιρείας επενδύσεων επιχειρηματικών συμμετοχών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, απαντά στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ως προς το ποια θεωρεί ότι είναι η προοπτική αναπτυσσόμενων οικοσυστημάτων καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων, όπως το ελληνικό.
H άποψη του Στιβ Σιεσίνσκι σε θέματα καινοτομίας σίγουρα «μετράει»: ο Αμερικανός επενδυτής, που στις 29 Σεπτεμβρίου θα είναι εκ των κεντρικών ομιλητών στο 9ο Technology Forum, στη Θεσσαλονίκη, διετέλεσε πρόσφατα πρόεδρος ενός ερευνητικού κολοσσού: του SRI International, γνωστού στο παρελθόν ως «Stanford Research Institute».
Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ανεξάρτητους οργανισμούς έρευνας και ανάπτυξης στον κόσμο, γνωστό για τις πρωτοποριακές τεχνολογικές καινοτομίες και προϊόντα που αναπτύσσει, μεταξύ των οποίων η ψηφιακή βοηθός της Apple, «Siri», αλλά και πολύ παλαιότερα το ποντίκι των υπολογιστών. Προηγουμένως ο Στιβ Σιεσίνσκι κατείχε διευθυντικές θέσεις σε τεχνολογικές εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι «Applied Materials», «Octel Communications» και «Resumix».
H συνέντευξη έγινε ενόψει του 9ου Technology Forum, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της «Beyond 4.0» της ΔΕΘ-Helexpo AE, με συνδιοργανωτές 25 φορείς, μεταξύ των οποίων το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Τόλης Λέριος, ambassador του 9ου Technology Forum, μιλάει ακόμα για τα «μεγάλα ονόματα» της διεθνούς σκηνής, που θα βρεθούν στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο, ειδικά για τη διοργάνωση (https://technology-forum.eu/).

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr