Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Οικονόμου στην ΕΡΤ3 | 18/02/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Η νευρικοτητα της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό οφείλεται στην ενίσχυση της Ελλάδας στο διεθνές διπλωματικό πεδίο δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε συμβασεις για την ενεργειακή διασύνδεση με την Ιταλια και την Αίγυπτο αλλά και σε αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και έχει ενισχυθεί σημαντικά σε αμυντικούς εξοπλισμούς, τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι η αμυνα της χώρας ειναι και προτεραιότητα και αυτοσκοπός για εμας.

Ερωτώμενος για την Ουκρανική κρίση ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι αν και ταυτιζόμαστε με ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο θέμα, ειμαστε ταυτόχρονα και ένας εντιμος συνομιλητης της Ρωσιας. Η χώρα μας επίσης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κριση σε ενδεχόμενη ανάφλεξη της περιοχής.

Όσον αφορά τις ανατιμήσεις στην ενεργεια ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο σε όλο τον κόσμο αλλά ενώ δεν μπορούμε να εκμηδενίσουμε το κοστος των αντιμήσεων, παρόλα αυτά έχουμε την 7η φθηνότερη τιμη στην ΕΕ στην ηλεκτρική ενέργεια και έχουμε δαπανήσει μέχρι στιγμής 2 δις ευρω για επιδοτήσεις των νοικοκυριών.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά το 2023, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είμαστε συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας για ελαφρύνσεις στους πολίτες και δημιουργούμε τις προυποθέσεις για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά, σύμφωνα με τα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά και πραγματοποιούμε.

Τέλος αναφερόμενος στη διαγραφή Κύρτσου απο τη ΝΔ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ο κ. Κυρτσος δυσφημούσε την Ελλάδα στο εξωτερικό ισχυριζόμενος ότι η χώρα έχει διεφθαρμένη δικαιοσύνη και ότι δεν είναι δημοκρατική χώρα. Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη δυσφήμηση της χώρας, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr