Παρουσίαση βιβλίου για τον ήρωα του ποντιακού ελληνισμού Νίκο Καπετανίδη | 20/06/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Το νέο βιβλίο για τον μάρτυρα του ποντιακού ελληνισμού Νίκο Καπετανίδη, παρουσίασε ο σύλλογος δράσης που φέρει το όνομά του.
Το βιβλίο αποτελεί επίσης μια σπονδή και ιστορική καταγραφή στα δραματικά γεγονότα της εποχής που είχαν ως αποτέλεσμα την εξόντωση και Γενοκτονία 353.000 αθώων ψυχών στον Πόντο από τις Κεμαλικές δυνάμεις.
Το βιβλίο “Η Δύση του Ποντιακού Ελληνισμού από την πένα του Νίκου Καπετανίδη” είναι μία υπόμνηση χρέους για μία μεγάλη μορφή των αγώνων του ελληνισμού του Πόντου, των κοινωνικών αγώνων και της δημοσιογραφίας, τον Νίκο Καπετανίδη, από τον εγγονό του Κώστα. Με άντληση πηγών και πληροφοριών από το αρχείο του Νίκου Καπετανίδη και από την εφημερίδα Εποχή που δημιούργησε και τίμησε μέχρι την ημέρα της εκτέλεσής του δια απαγχονισμού, την 21η Σεπτεμβρίου 1921 στην Αμάσεια του Πόντου, ύστερα από δίκη-παρωδία δικαστηρίου των εθνικιστών του Μουσταφά Κεμάλ. Στην παρουσίαση του βιβλίου οι ομιλητές ανέδειξαν τη μεγάλη προσωπικότητα του Νίκου Καπετανίδη.
Μία ακόμη πτυχή της δράσης του Νίκου Καπετανίδη είναι ο αγώνας του υπέρ της δημοτικής γλώσσας στην εκπαίδευση.
Την παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε σε ξενοδοχείο στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης, συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Γιώργος Γεωργιάδης. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος δράσης Νίκος Καπετανίδης με έδρα τον δήμο Παύλου Μελά.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr