Ράντισμα χωραφιών με drones στις Σέρρες | 12/04/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Ένα από τα τεχνολογικά εργαλεία, που βρίσκονται κάτω από την «οµπρέλα» της γεωργίας ακριβείας είναι τα drones ή µηΕΑ (µη Eπανδρωµένα Aεροσκάφη). Τα drones αποτελούν το νέο «παιχνίδι» στον αγροτικό κόσµο, µε την επιστηµονική κοινότητα να εξετάζει και να τελειοποιεί όλο και περισσότερο τις παραµέτρους λειτουργίας και πτήσης τους. Φέροντας εξειδικευµένες κάµερες (π.χ. πολυφασµατικές) και αισθητήρες, τα drones χρησιµοποιούνται ήδη για «σκανάρισµα» της καλλιέργειας που επιτρέπει στον παραγωγό να εντοπίσει µε ακρίβεια τα σηµεία του χωραφιού του που αντιµετωπίζουν πρόβληµα ή θέλουν έξτρα φροντίδα. Πέρα όµως από τη διάγνωση, τα µικρά αυτά µη επανδρωµένα αεροσκάφη φαίνεται να είναι και ένας νέος, πολλά υποσχόµενος, τρόπος εφαρµογής επεµβάσεων θρέψης και φυτοπροστασίας, χαµηλού κόστους, υψηλής ακρίβειας και ασφάλειας για τους χρήστες, την καλλιέργεια και το περιβάλλον.

H επιτυχία και η διάδοση των επεµβάσεων µε µηΕΑ βασίζεται σε δύο κύρια πλεονεκτήµατα που προσφέρουν, την ακρίβεια εφαρµογής και την προσβασιµότητα σε δυσπρόσιτα σηµεία.
Η μέθοδος εφαρμόζεται στη Νιγρίτα Σερρών όπως έδειξε στην κάμερα της ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Μασλαρινός, χειριστής drone. Με τη χρήση τους αποφεύγεται η επαφή του αγρότη με τα φυτοφάρμακα, γίνεται εξοικονόμηση στα φάρμακα αλλά και δεν καταστρέφετε το χωράφι αππό την είσοδο μηχανημάτων, εξηγεί ο κ. Μασλαρινός.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr