Σεργκέι Λαβρόφ: Διαπραγματεύσεις αν σταματήσουν οι επιθέσεις | 25/02/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις εάν ο στρατός της Ουκρανίας παύσει πυρά, ενώ ξεκαθάρισε για την επόμενη ημέρα, ότι είναι απίθανο η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές αρχές ως δημοκρατικές.

“Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους”, πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του, κατηγορώντας τον ότι ψεύδεται.

«Η Ρωσία θέλει τον ουκρανικό λαό να είναι ανεξάρτητος και να έχει τη δυνατότητα να ορίζει ελεύθερα το πεπρωμένο, είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Οι συμβολισμοί είναι πολλοί, καθώς οι νέες δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έγιναν ενώ υποδέχτηκε στη Μόσχα ανώτατους αξιωματούχους των υπό απόσχιση επαρχιών της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ τις οποίες αναγνώρισε ως ανεξάρτητες η Μόσχα αφήνοντας παράθυρο να διεκδικήσουν και άλλες περιοχές καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX #ERTnews

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr