Σε ισχύ από σήμερα η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης | 01/04/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Πολιτικό εκβιασμό χαρακτήρισε την απαίτηση Πούτιν να γίνονται οι πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι οικιακοί καταναλωτές προστατεύονται πλήρως.
Σε ισχύ είναι από σήμερα η επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο στην τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης από τα διυλιστήρια. Η έκπτωση είναι οριζόντια και αφορά όλους τους καταναλωτές.
Οι τιμές του diesel κίνησης παραμένουν υψηλές κοντά στα δύο ευρώ το λίτρο ενώ στις Κυκλάδες έφτασε να πωλείται στα 2,349, στη Λευκάδα 2,399, στα Δωδεκάνησα 2,299.
Οι επαγγελματίες, όπως των ταξι θεωρούν ότι η επιδότηση θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές δαπάνες κινησης.
Πολύ υψηλά παραμένουν οι τιμές πώλησης και της αμόλυβδης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μαγνησίας όπου η βενζίνη φτάνει να πωλείται στα 2,5 ευρώ το λίτρο, στις Κυκλάδες τα 2,470 και στα Δωδεκάνησα στα 2430 ευρώ/λίτρο.
Το κόστος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης εκτιμάται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr