Σοβαρές ζημιές από χαλαζόπτωση στη Θεσσαλία | 09/06/2022 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Νέες μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν χθες το απόγευμα σε χωριά της Ελασσόνας από ισχυρή βροχόπτωση και χαλαζόπτωση. Μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας οι ουρανοί άνοιξαν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια παρασύροντας ότι έβρισκαν μπροστά τους.
Η ισχυρή βροχόπτωση μετατράπηκε σε χαλάζι κυρίως στα πρώην χωριά του Δήμου Σαρανταπόρου, Γεράνεια, Λυκούδι, καθώς και τα χωριά Καλλιθέα, Δρυμός, Ολυμπιάδα, όλα πλέον του Δήμου Ελασσόνας.
Όπως, χθες έτσι και σήμερα το χαλάζι είχε το μέγεθος φουντουκιού, αποτελειώνοντας ότι είχε απομείνει πάνω στα δένδρα, καρυδιές, αμυγδαλιές, καπνά, οπωροκηπευτικά, αμπέλια, καλαμπόκια και σιτηρά.
Από την έντονη βροχόπτωση φούσκωσε ο Ελασσονίτης ποταμός και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στα χωριά του πρώην Δήμου Ποταμιάς καθώς είναι πολλά τα νερά, που κατέβασε και ο Τιταρήσιος. Το γεγονός έχει θέσει σε επιφυλακή την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Ελασσόνας.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr