Στο Κίεβο o Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει σήμερα στο Κίεβο για να προσπαθήσει να μεσολαβήσει μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, δύο συμμαχικών του χωρών, για την αποκλιμάκωση της μεταξύ τους κρίσης.

Ο Ενρτογάν πρόκειται να συνομιλήσει με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η χώρα του οποίου απειλείται από τους περίπου 100.000 Ρώσους στρατιώτες που έχουν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορά της.

Αν και βρίσκεται στη εξουσία εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ο Ερντογάν αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο δυσκολίες στο εσωτερικό της χώρας του λόγω της έντονης οικονομικής κρίσης που πλήττει την Τουρκία και ελπίζει να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι η χώρα του είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά και τις καλές σχέσεις που διατηρεί με το Κίεβο, εμπορικό εταίρο της Άγκυρας, για να μεσολαβήσει στην κρίση και να βελτιώσει το προφίλ του.

“ Ως μέλος του ΝΑΤΟ δεν επιθυμούμε έναν πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας που θα προμήνυε κακά για την περιοχή”, υπογράμμισε το Σαββατοκύριακο ο Τούρκος πρόεδρος, τασσόμενος υπέρ μιας “ ειρηνικής λύσης” στην κρίση.

Ο Ερντογάν προσέφερε την προηγούμενη εβδομάδα τις υπηρεσίες του, προτείνοντας μια συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία, “ προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο για την επιστροφή στην ειρήνη”.πηγή: Anadolu

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr