Συνάντηση Μηταράκη -Γιόχανσον: Κοινή βούληση να τεθεί σε ευρωπαϊκό πλαίσιο η μεταναστευτική πολιτική

Τον υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη 30 Μαρτίου 2021, στο κτίριο Κεράνη η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ίλβα Γιόχανσον, μία ημέρα μετά την κοινή επίσκεψή τους σε Σάμο και Λέσβο.
Σε δηλώσεις της η κ. Γιόχανσον αναφέρθηκε στη χτεσινή επίσκεψη υπογραμμίζοντας ότι «ήταν πολύ σημαντικό να δω με τα μάτια μου την κατάσταση και να έχω την ευκαιρία να μιλήσω απευθείας με τους ανθρώπους». Επανέλαβε ότι «υπάρχουν όρια στην υπομονή των πολιτών και ότι υπήρξε δυσανάλογη πίεση στα νησιά και γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχουμε συγκεκριμένα βήματα για την κατασκευή νέων κατάλληλων εγκαταστάσεων, ώστε οι μετανάστες να μην καταλήγουν ποτέ ξανά σε μια κατάσταση, όπως η Μόρια».
Δήλωσε εξάλλου ευγνώμων «για την ισχυρή δέσμευση» του υπουργού Μετανάστευσης να ολοκληρωθεί η νέα δομή στη Λέσβο πριν από το χειμώνα.
Ο υπουργός Μετανάστευσης από την πλευρά του επανέλαβε ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου «έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος και έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, όπως δυσανάλογο βάρος έχουν σηκώσει και οι πέντε μεσογειακές χώρες πρώτης υποδοχής». ΑΠΕ ΜΠΕ / EBS

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr