Συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Υπουργό Άμυνας της Εσθονίας Χάννο Πέβκουρ

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε, συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Εσθονίας κ. Χάννο Πέβκουρ (Hanno Pevkur), ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κέλλης, εκπροσωπώντας τον απουσιάζοντα Αρχηγό.
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης υπεγράμμισε ότι, τόσο κατά την επίσκεψη του Εσθονού ομολόγου του στην Ελλάδα, όπως και στην, προηγηθείσα, τον παρελθόντα Νοέμβριο, επίσημη επίσκεψή του στην Εσθονία, επιβεβαιώθηκε η ισχυρή φιλία των δύο χωρών και η στενή αμυντική τους συνεργασία, τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
Όπως ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επιθυμία είναι να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τη συνεργασία Ελλάδας – Εσθονίας και, σε αυτό το πλαίσιο, συζητήθηκε η συμμετοχή ελληνικού και εσθονικού στρατιωτικού προσωπικού σε, αμοιβαία επωφελή, εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες που διοργανώνονται στις δύο χώρες.
Συζητήθηκε, επίσης, η κατάσταση ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Βαλτικής.πηγή:ΥΠΕΘΑ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr