Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις στο ΑΠΘ | 11/05/2022 | EΡT

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Πρωτοφανείς εικόνες έζησαν χιλιάδες φοιτητές καθηγητές και επισκέπτες της μεγαλύτερης Πανεπιστημιούπολης της χώρας μέρα μεσημέρι όταν αστυνομία και διαδηλωτές συγκρούστηκαν άγρια. Η σύγκλητος καταδίκασε άμεσα τα γεγονότα, ενώ όσοι βρίσκονταν μέσα στα κτίρια ένιωθαν ως ελεύθεροι πολιορκημένοι.
Χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικά, πέτρες, κοντάρια… Από τη μία πλευρά οι αστυνομικές δυνάμεις και από την άλλη διαδηλωτές … Στη μέση το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο σε ώρες μάλιστα μαθημάτων με φοιτητές και καθηγητές να βρίσκονται είτε σε αίθουσες είτε στους δρόμους της πανεπιστημιούπολης.
Για πολλές ώρες ο χώρος μπροστά από τη σχολή θετικών επιστημών αλλά και στην πρυτανεία μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης.
Διαδηλωτές αντιδρώντας στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν την επανέναρξη εργασιών κατασκευής της βιβλιοθήκης στο τμήμα βιολογικού η οποία ισοπεδώθηκε το περασμένο Σάββατο από αγνώστους, συγκρούστηκαν μαζί τους.
Νέος γύρος επεισοδίων ακολούθησε έξω από το κτήριο της πρυτανείας όταν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μπήκαν μέσα, έσπασαν τζάμια και ρολά με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών και να τους απωθεί ενώ συνέλαβε δύο άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία ένα άτομο τραυματίστηκε και στο οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr