“Το κομπολογάκι” στην Αυλή των Χρωμάτων | Σάββατο 14/05 στις 22:00 | ΕΡΤ2

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
‘Το κομπολογάκι’ . Μια τεράστια επιτυχία με έντονα το προσωπικό ύφος και παίξιμο του ‘μεγάλου’ Γιώργου Μητσάκη. Πρωτοερμηνεύθηκε το 1946 από τον Γιώργο Μανισαλή και τον ίδιο τον δημιουργό.
Το τραγούδι γράφτηκε το χειμώνα του 1941, μέσα από μια βιωματική εμπειρία του Μητσάκη. Η ιστορία εν συντομία, έχει ως εξής: Μόλις έχει αγοράσει ένα καινούριο γι’ αυτόν παλτό – μεταχειρισμένο όμως στην πραγματικότητα, από τα παλιατζίδικα στο Μοναστηράκι -.
Με τα εναπομείναντα χρήματα αγοράζει με παζάρια.. από το ΜΙΝΙΟΝ – που τότε ήταν ένα απλό περίπτερο – κι ένα κομπολογάκι που του άρεσε πολύ. Προχωρώντας προς την Αγίου Κωνσταντίνου το έπαιζε, κάποια στιγμή το έβαλε στην τσέπη του και φτάνοντας στην πλατεία Μεταξουργείου κάθισε να ξαποστάσει σε ένα παγκάκι. Κάποια στιγμή βάζει το χέρι στην τσέπη να πιάσει το κομπολογάκι αλλά αυτό είχε χαθεί.. αφού η τσέπη ήταν τρύπια. Στεναχωρήθηκε αλλά αυτό το περιστατικό ήταν αφορμή για να εμπνευστεί.. αυτό το κομμάτι που πραγματικά άφησε ιστορία!

Ερμηνεύει ο Δημήτρης Κανέλλος

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX #Ηαυλήτωνχρωμάτων

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr