Τρισδιάστατα γλυπτά από κορμούς δέντρων στο Συμπόσιο Ξυλογλυπτικής στην Πτολεμαϊδα

Ένα πάρκο από ξύλινα γλυπτά δημιούργησαν πέντε καλλιτέχνες από διαφορετικές Σχολές Καλών Τεχνών στην Πτολεμαϊδα. Στο πλαίσιο του Συμποσίου Εικαστικής Δημιουργίας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τους γλύπτες Θόδωρο Ζυρπιάδη και Φίλιππο Καλαμάρα, οι καλλιτέχνες «πάντρεψαν» τις σκέψεις τους και με πρώτη ύλη το ξύλο και συγκεκριμένα κορμούς λεύκας, δημιούργησαν πανέμορφα και εντυπωσιακά γλυπτά.

Οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν ηλεκτρικά και μηχανικά αλυσοπρίονα για να διαμορφώσουν τα έργα τους καθώς και άλλα μικρότερα εργαλεία για να τα τελειοποιήσουν. Πρόκειται για τους Φίλιππο Καλαμάρα, Θόδωρο Ζυρπιάδη, Μάρκο Κοζαϊτη, Δέσποινα Ναϊντί και Κώστα Παπακοσμά. Την ερχόμενη Κυριακή θα εκθέσουν τα έργα τους στο κοινό στον χώρο της έκθεσης που φιλοξενείται στον Ιππικό Όμιλο «Βελιστίχη» και σε μια εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό, καλλιτέχνες και φοιτητές σχολών καλών τεχνών θα μιλήσουν για την ξυλογλυπτική και την επαναχρησιμοποίηση των φυσικών υλικών.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Στραβού Δ.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr