Χάνουν επιδοτήσεις λόγω δασικών χαρτών | 16/03/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Να αποσυρθούν οι δασικοί χάρτες ζητούν οι αγρότες στην Κρήτη, μέσω των οργανώσεων τους, όπως και οι ιδιοκτήτες γής. Ως γνωστό οι επιδοτήσεις είναι ανάλογες της γης που κατέχει κάποιος. Εάν μειωθεί η εμφανίσιμη ως καλλιεργούμενη γη θα κοπούν και τα ποσά. Αυτό ξεσήκωσε διαμαρτυρίες, αφού όπως φαίνεται όλοι θίγονται από τους νέους χάρτες. Να σημειωθεί ότι στους Χάρτες κατά δήλωση των κατοίκων περιλαμβάνονται Λιμάνια, δρόμοι και κατοικίες, που χαρακτηρίζονται ως Δασικές Εκτάσεις.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Σητείας, Τυμπακίου, Καντάνου – Σελίνου και Ιεράπετρας δεν κλήθηκαν να παραβρεθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου στην συζήτηση για τους δασικούς χάρτες. Είναι φλέγον θέμα και απασχολεί το σύνολο της υπαίθρου, σύμφωνα με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, πρόεδρο ομάδας αμπελουργών ελαιουργών της Κρήτης. Επιπλέον τονίζει ότι το κόστος από τα παράβολα της ένστασης είναι πολύ υψηλό και δεν μπορούν να το αναλάβουν οι παραγωγοί.

Όπως εξηγεί ο κ. Ιερωνυμάκης, για κάποιους λόγους κάποια κομμάτια γης έμειναν αναξιοποίητα και έτσι χαρακτηρίστηκαν ως χορτολιβαδικά. Με τους νέους χάρτες το 60% της Κρήτης βγαίνει δασικό ή χορτολιβαδικό. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτές τις αντιρρήσεις των πολιτών τότε φαίνεται ότι αυτό το 60% που επικαλούνται είναι καλλιεργήσιμη έκταση. Εκ της γεωγραφίας του νησιού αυτό είναι αδύνατο.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr