Ώρα Χορού | Σάββατο 02/07, 20:00 στην ΕΡΤ2

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Eπεισόδιο 14: «Κώστας Αλεξανδρίδης»
Ο Κώστας Αλεξανδρίδης είναι χορευτής και δάσκαλος παραδοσιακών χορών που ερευνά επί σειρά ετών την χορευτική παράδοση της Ελλάδας και του Πόντου και προσπαθεί να την διαδώσει σε όλο τον κόσμο.
Γεννήθηκε στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, ήρθε 18 ετών στην Αθήνα και πέρασε στο Εθνικό Θέατρο. Οι παππούδες του ήταν από την Τραπεζούντα κι έτσι κι ο ίδιος ασχολήθηκε με τους χορούς του Πόντου. Το ’85 ίδρυσε το Σωματείο οι «Μωμόγεροι» και πρωτοστάτησε της πρωτοβουλίας να ενταχθεί το ομώνυμο δρώμενο στον διεθνή κατάλογο της Unesco.
Τον συναντάμε και μαθαίνουμε τόσο για τους Ποντιακούς χορούς όσο και για τα ρεμπέτικα, στα οποία έχει επίσης προσφέρει μεγάλο έργο για την έρευνα και καταγραφή των χορών τους.Παράλληλα, η Κώστας Αλεξανδρίδης εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις του στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Μιλούν επίσης: Μυροφόρα Ευσταθιάδου, Διδάκτωρ Λαογραφίας και Παναγιώτης Κουνάδης, Μελετητής ελληνικού τραγουδιού

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: http://www.ertnews.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Facebook: https://www.facebook.com/ertnews/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_

#ΕΡΤ #ERTFLIX #WraXorou

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr