Αντιφασιστική εορταστική μηχανοκίνητη πορεία

Φωτογραφία-βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας
To Σάββατο 24/10 πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από το Πεδίο του Άρεως προς την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και μετά στα κλειστά πρώην κεντρικά γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στον σταθμό Λαρίσης. Εκεί σβήστηκε ένα προκλητικό ρατσιστικό φασιστικό σύνθημα. Στο τέλος η πορεία κατάληξε στα Πετράλωνα, στη γωνία που δολοφονήθηκε ο Σαχζάτ Λουκμάν όπου ανοίχθηκε πανό και διαβάστηκε ένα αντιφασιστικό κείμενο.
Αντιγράφω από το κάλεσμα της πορείας:
«Ναι! ΝΙΚΗΣΑΜΕ.
Για τον Παύλο, τον Σαχζαντ, τον ξεχασμένο Αμπντούλ Μάναν, για τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τον φοιτητή Λάζαρη, το Δημήτρη Κουσουρή για τους εκατοντάδες μετανάστες, που δέχτηκαν ρατσιστικές επιθέσεις από την ΧΑ. Για την Μάγδα, που δεν λύγισε, που έκανε τον πόνο της ορμή και έγινε η μάνα όλων μας. Για κάθε άνθρωπο, που όρθωσε το ανάστημα του απέναντι στον φασισμό, που έκανε υπόθεση ζωής και καθημερινό αγώνα τον πόλεμο ενάντια στον φασισμό, που δεν φοβήθηκε και βρέθηκε για χρόνια αντιμέτωπος με τους φασίστες στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές.
Αυτές οι μέρες είναι γιορτή. Γιορτάζει το δίκιο, γιορτάζει ο Άνθρωπος.
Ο αντιφασιστικός αγώνας συνεχίζεται, ο δρόμος μας ανήκει».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr