Αποκαθίσταται το ιστορικό κτήριο της «βίλλας Ρόσα» στην Κέρκυρα | 04/02/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Έπειτα από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές προχωρά η αποκατάσταση του διατηρητέου κτιριακού συγκροτήματος της βίλας Ρόσα στην Κέρκυρα, κτίσμα του 19ου αιώνα, που είχε αγοραστεί από το δημόσιο. Αν και το δημόσιο δεν κατάφερε να το επισκευάσει τελικά το έγβαλε σε δημοπρασία. Στο κτίριο κατοικούσε η οικογένεια του ζωγράφου Νικόλαου Ασπιώτη και αποτελεί χώρο ιστορικής μνήμης, όπου τυπώθηκαν τα πρώτα χαρτονομίσματα και ο θούριος του Ρήγα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών έργων Μανώλη Ορφανουδάκη η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισµό για την επιλογή του αναδόχου κατασκευής. Πρόκειται για έργο 4,8 εκατ. €, που χρηματοδοτείται κατά 80% από κοινοτικούς και κατά 20% από εθνικούς πόρους. Η Κόκκινη Έπαυλη, το κτίσµα των παλαιών στάβλων, το περίπτερο, το µικρό βοηθητικό κτίσµα της παλαιάς δεξαμενής και ο περιβάλλον υπαίθριος χώρος του συγκροτήματος έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα µνηµεία. Η σύμβαση προβλέπει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες και σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα στεγάσει χώρους πολιτισμού.
Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr