Bουλή – Ενημέρωση (16/06/2017)

Η ανάπτυξη και όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με την κοινωνία όρθια βρίσκονται στο γράμμα και στο πνεύμα της χθεσινής συμφωνίας του Eurogroup, έτσι όπως αποτυπώθηκε, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Καρδίτσα, με αφορμή τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης “Ο Φιλελληνισμός και οι αγώνες των Ελλήνων”.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε επιπλέον, ότι με τη συμφωνία του Eurogroup ανατρέπεται ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιθριδατισμού, που επικράτησε τα τελευταία χρόνια στην ελληνική κοινωνία.

«Η κυβέρνηση, οι πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, να ανταποκριθούν σε αυτό το νέο κλίμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αξιοποίηση των πόρων ώστε η χώρα να καταστεί πιο ανταγωνιστική. Η ανάπτυξη είναι το κλειδί, το επίκεντρο όλης της απόφασης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής .

«Έχει ανοίξει ένας δρόμος» , συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης, «έχουν δοθεί σήματα, μπορούν να έρθουν και να υπάρξουν επενδυτές».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι θα υπάρξει μια σειρά επαφών, και ενημέρωσης όλων των πολιτικών αρχηγών από τον Πρωθυπουργό. Επειδή λάβαμε σχετική πρόταση, θα υπάρξει και συζήτηση προ Ημερησίας Διάταξης στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα, έτσι ώστε, να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη η ενημέρωση του ελληνικού λαού πέραν των κομμάτων.

«Μέσω της διασταύρωσης των απόψεων, των εκτιμήσεων στη Βουλή, να υπάρξει μεγαλύτερη δυνατή προσέγγιση και στο τι έγινε αλλά κυρίως στο ποιες δυνατότητες υπάρχουν από εδώ και πέρα για να γίνουν τα σωστά βήματα, έτσι ώστε στο προκαθορισμένο διάστημα ενός χρόνου, και κάτι από σήμερα, να μπορέσει η χώρα, να βγει από το πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων, και των επιτηρήσεων με την κοινωνία όρθια. Αυτό είναι το στοίχημα και δεν πρόκειται για μια τυπική υπόθεση. Η χθεσινή συμφωνία που αφορά στην δεύτερη αξιολόγηση οπωσδήποτε είναι σημαντική, και σίγουρα είναι οριακή με θετικό πρόσημο για την τελευταία οδό, για τον τελευταίο γύρο αν θέλετε για να φτάσουμε στην εξέλιξη και το αποτέλεσμα που σας είπα σήμερα. Είναι μια καθοριστική απόφαση για να βγούμε στον τελευταίο διάδρομο για να πάμε στο κλείσιμο αυτής της επώδυνης και πολυετούς περιόδου την οποία διένυσε η ελληνική κοινωνία» επεσήμανε ο κ. Βούτσης.

Ενδεχομένως, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής, θα μπορούσαν να ήταν κάποια ζητήματα περισσότερο αποσαφηνισμένα, ή απολύτως και αριθμητικά και ποσοτικά προσδιορισμένα. «Πλην όμως, αυτή η απόφαση έχει ένα χαρακτήρα πολύ σημαντικό ως προς το εξής κατά τη γνώμη μου: ανοίγει όλα τα θέματα, δεν κλείνει τίποτα απολύτως, εννοώ δεν αποκλείει τίποτα απολύτως ως θετική εξέλιξη, καταθέτει δημόσια μια σημαντική βοήθεια, η οποία μπορεί και πρέπει να υπάρξει, έτσι ώστε η χώρα να βγει έγκαιρα στις αγορές, , να κλείσει ο κύκλος των υποχρεώσεων. Όλοι προσβλέπουν ως ρεαλιστική διέξοδο το να βγει η χώρα στις αγορές, θεωρούν πως έχει όλες τις δυνατότητες και προϋποθέσεις να βγει έγκαιρα. Οι εταίροι δήλωσαν ότι θα τεθούν αλληλέγγυοι για πρώτη φορά, άφησαν την εξέδρα, εγκατέλειψαν τη στάση του παρατηρητή στο «ελληνικό δράμα» και μπήκαν λόγω των δικών τους εκτιμήσεων και συμφερόντων στην επίλυση του ζητήματος», κατέληξε ο πρόεδρος της Βουλής.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr