Γκ. Χαρδούβελης: Έχουμε αναγνωρίσει τα λάθη και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε

Με την παραδόχη ότι ακόμη και ο ίδιος έχει προχωρήσει στη διόρθωση λαθών που περιείχε ο ΕΝΦΙΑ ξεκίνησε χθες την ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, ο Υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην εκτεταμένη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση επεσήμανε ότι έχει υπάρξει σωρεία διορθώσεων λαθών και η σχετική εργασία συνεχίζεται, λάθη που έχουν γίνει και πρέπει να διορθωθούν.

Επί της ουσίας του πολυνομοσχεδίου και των προβλέψεων του, ο κ. Χαρδούβελης κατέστησε σαφές ότι στόχος είναι η διαμόρφωση ενός σχεδίου ανάπτυξης και η μετάβαση από μια οικονομία που βασίζεται στην εσωτερική κατανάλωση σε μια οικονομία που βασίζεται στην εξωτερική ζήτηση, στην παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδούβελης, η Ελλάδα διέφυγε τη μοίρα της Αργεντινής επειδή δεν ήταν μόνη της και γι’ αυτό κατάφερε να αναμετρηθεί με τη δύναμη των κερδοσκοπικών κεφαλαίων. Αυτή η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν ήταν αυτονόητη από το γράμμα και τα κείμενα των συνθηκών. Έγινε όμως πραγματικότητα.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Αυγούστου 2014

AMNAwebTV

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr