Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες προκαλεί η «Μήδεια» στην Δ. Μακεδονία | 15/02/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Η επέλαση της κακοκαιρίας “Μήδεια” έχει κάνει περισσότερο από αισθητή την παρουσία της στην Φλώρινα. Με -11 βαθμούς την θερμοκρασία και παγωμένες τις Λίμνες των Πρεσπών το τοπίο δείχνει ονειρικό, αλλά το κρύο είναι απαγορευτικό για μετακινήσεις χωρίς σοβαρό λόγο, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι. Με απόφαση του Δήμου, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Πρεσπών, λόγω του παγετού.

Παγωμένο το ποτάμι του Σακουλέβα στην Φλώρινα με την θερμοκρασία στους. -9 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες είχε πέσει στους -19 βαθμούς. Χιόνι πάνω από 40 εκατοστά έπεσε στην πόλη της Φλώρινας, ενώ Δήμος και Περιφέρεια προσπάθησαν και κατάφεραν να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο. Στα ορεινά απομακρυσμένα χωριά η κυκλοφορία πραγματοποιείται με αλυσίδες.

Στους -8 η θερμοστο κέντρο της πόλης με τους δρόμους να έχουν καλυφθεί με χιόνι 40 εκατ. η Μήδεια έφυγε αλλά άφησε τα ανεμοσούρια και πολύ κρύο. Χωρίς σοβαρά προβλήματα σε πιο απομακρυσμένες περιοχές του νομού. Σήμερα ξεκινούν οι εμβολισμοί στα περιφερειακά κέντρα που δημιουργήθηκαν, ενώ συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα και εξυπηρετούνται οι μετακινήσεις των ηλικιωμένων να μεταβούν στα κέντρα, προκειμένου να μην χάσουν την σειρά τους.
Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr