Χτυπάει ξανά το «κουδούνι» στα σχολεία — Ανοίγει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς | 10/01/21 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Στα θρανία επιστρέφουν τη Δευτέρα 11/1 μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης, οι μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε σήμερα ότι προτεραιότητα είναι και το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου.
Όλοι οι χώροι των σχολείων θα καθαρίζονται επιμελώς τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, οι αίθουσες θα αερίζονται συχνά, ενώ τα επιπλέον μέτρα πρόληψης συνίστανται στην αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών.
Ανησυχία υπάρχει για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Αττική. Τα κρούσματα των γιορτών άλλωστε, θα φανούν τις επόμενες μέρες και, θα κρίνουν τη διάρκεια του lock down. Το 35% – 40% των προσβληθέντων είναι ασυμπτωματικοί, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι από 40 έως 60 ετών. Την προτροπή προς τους γονείς να αποφεύγουν τις συναθροίσεις έξω από τα σχολεία απευθύνει η επιστημονική επιτροπή. Έκκληση απευθύνεται και στους νέους να προστατεύουν τα μέλη των οικογενειών τους. Σε πολλές περιοχές της χώρας πραγματοποιούνται rapid τεστ και Drive throug.
Τη σταδιακή αύξηση της δυνατότητας εμβολιασμού, με άμεσο στόχο τα 17.500 εμβόλια ημερησίως από τις 20 Ιανουαρίου, προβλέπει το εθνικό εμβολιαστικό σχέδιο. Αύριο ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr, για τον προγραμματισμό ραντεβού του γενικού πληθυσμού, με πρώτη ηλικιακή ομάδα αυτή, των 85 ετών και άνω.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr