Δ. Σαρηγιάννης: Στάσιμη η εικόνα στα λύματα της Θεσσαλονίκης | 04/01/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Στάσιμη παραμένει η εικόνα του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης , σύμφωνα με το εβδομαδιαίο διάγραμμα παρακολούθησης της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα, από την έρευνα που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 η αύξηση της χαλάρωσης σε Θεσσαλονίκη και Αττική κατά περίπου 20% την περίοδο των γιορτών καθιστά αναγκαία την αυστηροποίηση των μέτρων, καθώς υπάρχει ακόμα πίεση στα νοσοκομεία της χώρας.

Χρειάζεται χρόνος για τη μείωση των κρουσμάτων σημείωσε ο καθηγητής, ενώ επισήμανε πως η ομάδα του προτείνει το άνοιγμα των σχολείων να γίνει στις 25 Ιανουαρίου και όχι στις 11, με δεδομένο ότι δεν θα ανοίξουν μόνο οι σχολικές μονάδες.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr