Διαδικτυακά το 12ο πανελλήνιο συνέδριο νόσου Αλτσχάιμερ | 18/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Με μια διαδικτυακή επικοινωνία ξεκινά το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και το 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων. Στην Συνεδρία, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, γιατροί και επαγγελματίες της υγείας από όλες τις χώρες του κόσμου θα καταθέσουν την γνώση και τα συμπεράσματά τους σχετικά με την Νόσο Alzheimer και τις άλλες άνοιες. Το Αλτσχάιμερ, ενέπνευσε τον μουσικοσυνθέτη Χρήστο Παπαδόπουλο να γράψει μια μουσική πάνω σε ένα κείμενο χωρίς ρίμα, ένα πείραμα μουσικό όπως είπε που στέλνει ένα μήνυμα μέσω της τέχνης. Η Μάγδα Τσολάκη,πρ. Ομοσπ. νόσου αλτσχάιμερ και συναφών διαταραχών, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι στο συνέδριο θα συζητήσουν για νέα σκευάσματα αντιμετώπισης της νόσου.

Υπολογίζονται σε 47 εκατομμύρια οι νοσούντες παγκοσμίως, ενώ 200.000 άτομα με άνοια έχουν καταχωρηθεί στην Ελλάδα, αριθμός που αναμένεται να ξεπεράσει τις 600.000 έως το 2050. Για τους ασθενείς αλλά και τους φροντιστές τους η νόσος Alzheimer δεν σημαίνει απλώς απώλεια της μνήμης. Μαζί με τον προοδευτικό εκφυλισμό των εγκεφαλικών κυττάρων επέρχεται και ο εκφυλισμός κάθε πτυχής της ζωής τους. Χαρακτηρίζεται η νόσος του 21ου αιώνα και το ερώτημα είναι γιατί; Η απάντηση δεν βρίσκεται στην φαρμακευτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, όσο είναι αυτό εφικτό, αλλά στην εργαστηριακή έρευνα για την αποτροπή των αιτίων που την προκαλούν. Η ηλικία δεν είναι το μοναδικό αίτιο, καθώς πάνω από 200.000 αμερικανοί κάτω των 65 ετών πάσχουν από Alzheimer.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr