Δήλωση από τη Σάμο του πρωθυπουργού

Τη Σάμο, που επλήγη από τον χθεσινό σεισμό, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η επίσκεψη ξεκίνησε με κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τους γονείς των παιδιών που έχασαν χθες τη ζωή τους, στο δημαρχείο στο Βαθύ. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.
Στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο κρατικός οργανισμός έχει αποχτήσει μια πολύ μεγάλη εμπειρία ώστε να μπορεί να καταγράφει ζημιές και να εκταμιεύει ποσά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ό,τι γινόταν στο παρελθόν αυτό θα γίνει και τώρα στη Σάμο.
Ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, όπως πάντα κάνουν μετά από οποιαδήποτε φυσική καταστροφή. Εξέφρασε την ικανοποίησή του που το “112” λειτούργησε με μεγάλη ταχύτητα, στέλνοντας σε λιγότερο από 10 λεπτά ένα προειοδοποιητικό μήνυμα για το ενδεχόμενο, το οποίο δεν ήταν ενδεχόμενο τελικά ήταν πραγματικότητα, εμφάνισης τσουνάμι.
Τόνισε ότι έχουν χρέος Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα, όπου ένας τοίχος κατέρρευσε από ένα χτίσμα, τοίχος που μπορεί να έπεφτε και σε έναν σεισμό πολύ μικρότερο από αυτόν, σκοτώνοντας δύο νέα παιδιά. ΕΡΤ / ΑΠΕ ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr