Δημιουργία μουσείου σπανίων απολιθωμάτων-πετρωμάτων στην Κω | 10/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Το πάθος ενός 19χρονου φοιτητή, ο οποίος συνέλλεγε απολιθώματα από τότε που ήταν μαθητής γυμνασίου, είχε ως αποτέλεσμα μια ιδιωτική σπάνια συλλογή. Ως πρωτοετής φοιτητής του Παντείου Πανεπιστημίου, ο Αντώνης Αβρίθης έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Να πρωτοστατήσει στην δημιουργία ενός μουσείου, που θα στεγάσει σπάνια απολιθώματα και πετρώματα της Κω. Ως πλέον κατάλληλος χώρος επιλέχθηκε το 1ο Γυμνάσιο του νησιού. Έτσι οι μαθητές και οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν ένα κίνητρο μάθησης και θα γνωρίσουν το απώτατο παρελθόν του τόπου τους. Τα ευρήματα προέρχονται από θαλάσσια και λιμναία περιβάλλοντα, κυρίως της Πλειστόκαινης περιόδου, όταν η Κως αποτελούσε τμήμα της χερσονήσου της Ανατολίας και στο ελληνικό τοπίο κυριαρχούσαν τα μαμούθ.

Τα ευρήματα της Πλειστόκαινης περιόδου χρονολογούνται μεταξύ 2.580.000 έως 11.700. Το τέλος της περιόδου αντιστοιχεί στο τέλος της τελευταίας περιόδου παγετώνων και το τέλος της Παλαιολιθικής εποχής.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr