Δημιουργική απασχόληση για τα νήπια τις ημέρες της καραντίνας από τον δήμο Καβάλας | 11/12/2020 |ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Παρά τα εμπόδια που έχει επιφέρει η πανδημία στην επικοινωνία και την δημιουργικότητα, ο δήμος Καβάλας επινοεί νέους, σύγχρονους τρόπους και ιδέες για την συνέχιση της δημιουργικής απασχόλησης των νηπίων, ακόμα και σε καθεστώς καραντίνας. Μετά το δεύτερο κλείσιμο των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Καβάλας, το προσωπικό αποφάσισε να γεφυρώσει το χάσμα της επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και να εξασφαλίσει ποιοτικό και διασκεδαστικό χρόνο μέσα στο σπίτι, παρέχοντας σε παιδιά και γονείς δωρεάν βίντεο με διάφορες δραστηριότητες, χειροτεχνίες και κατασκευές, με ταυτόχρονη παροχή οδηγιών.

Η προσπάθεια αυτή για τη διατήρηση της δημιουργικότητας των παιδιών εν μέσω καραντίνας, υλοποιείται με την παράλληλη συμβολή των γονέων, οι οποίοι προσφέρουν στα παιδιά το κίνητρο, τη διάθεση και τη βοήθεια για την διεκπεραίωση της κάθε κατασκευής και η μέχρι τώρα ανταπόκριση από τους πολίτες, είναι ήδη μεγάλη.

Μερικές ακόμη από τις ευχάριστες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται διαδικτυακά, πέραν των κατασκευών, είναι η ανάγνωση παραμυθιών και το κουκλοθέατρο. Στις εν λόγω δραστηριότητες μπορούν να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι είτε μέσω του site του δήμου Καβάλας, είτε μέσω της επίσημης σελίδας στο facebook.
Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr