Δωρεά πινάκων στο σχολείο με θέμα την επανάσταση του ΄21 | 03/03/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Όταν ο σκοπός μιας ζωής είναι η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης τότε η ίδια η ιστορία συνιστά λόγο ύπαρξης. Στο Λαογραφικό Μουσείο Γόννων στην Λάρισα εκτίθενται περισσότερα από επτά χιλιάδες αντικείμενα, που χρονολογούνται από τον 4ο αι. π.χ.. Αντικείμενα τα οποία ο πρόεδρος του μουσείου Βασίλης Καραβιδές συνέλλεξε και κατέγραψε με κόπο επί δεκαετίες. Ωστόσο, όταν η ιστορία είναι περιορισμένη μέσα σε ένα οίκημα, τότε θα πρέπει κάποιος να την επισκεφτεί. Όταν αυτό δεν είναι εφικτό, όπως στην παρούσα περίοδο της πανδημίας, τότε η τέχνη και η ιστορία θα πρέπει να διεισδύουν στην καθημερινή ζωή με πιο άμεσο τρόπο. Έτσι, ο δημιουργός του μουσείου σκέφτηκε να την κάνει προσβάσιμη και προσιτή. Απευθυνόμενος στην νεότερη γενιά επιχείρησε να μικρύνει τις αποστάσεις μεταξύ του σήμερα και του χθές. Η διαδρομή έως την εποχή της επανάστασης του 1821 καθίσταται ευκολότερη μέσα από την εικόνα. Από το πλήθος των εκθεμάτων που αφορούν την περίοδο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα επιλέχτηκαν αντιπροσωπευτικοί πίνακες, που ζωγράφισε ο κ. Καραβιδές και οι οποίοι πλέον κοσμούν το δημοτικό σχολείο Γόννων. Ο διευθυντής Αντώνης Πατσίδης, μιλά για μια μοναδική προσφορά που βοηθά την μαθητική κοινότητα να γνωρίσει το παρελθόν. Πρόκειται για ένα είδος μουσείου εντός της σχολικής μονάδος, που συνδράμει και στο έργο των δασκάλων. Απομένει στους μαθητές να αξιοποιήσουν το εισιτήριο στην γνώση.
Το Μουσείο εγκαινιάστηκε το 2000 σε μια αναπαλαιωμένη οικία, του 1855, που παραχωρήθηκε στον Μορφωτικό Σύλλογο Γόννων από τον καθηγητή Απόστολο Κοντογιάννη.
Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr