«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Εϊπίδης | 06/01/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
«Έφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Εϊπίδης, εμπνευστής, ιδρυτής και επί χρόνια διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Εϊπίδης «ο άνθρωπος που δημιούργησε το τμήμα Νέοι Ορίζοντες, ανοίγοντας ένα παράθυρο σε ένα σπουδαίο σινεμά που μέχρι τότε ήταν άγνωστο στην Ευρώπη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πέθανε το πρωί της Τετάρτης.
«Ο Δημήτρης Εϊπίδης μάς δίδαξε πώς να βλέπουμε ντοκιμαντέρ, μάς έδειξε πώς να ανακαλύπτουμε δημιουργούς. Ο κινηματογράφος ήταν η ζωή του. Όμως μέσα από τον χώρο του μύθου, εκείνος ανίχνευε τα δύσκολα θέματα, τις ανθρωποκεντρικές ιστορίες που γεννά η πραγματικότητα. Αυτό το σινεμά υπηρέτησε σε όλο τον κόσμο, στη Θεσσαλονίκη, στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, στο Ρέικιαβικ», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Δημήτρη Εϊπίδη, στην έναρξη του 18ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο του 2016, στην ΕΡΤ3 και τη Χριστίνα Σιγανίδου. Μιλάει για τον θεσμό και για τη χρησιμότητα του ντοκιμαντέρ στην καταγραφή της πραγματικότητας.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr