Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Παπαδημητρίου (14/02/2019)

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εκδήλωση μνήμης, αφιερωμένη στον Γιώργο Παπαδημητρίου, καθηγητή συνταγματικού δικαίου και βουλευτή επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2009.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1979, και το 1984 εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Είχε συμπράξει στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την ισονομία ανδρών και γυναικών, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την αναθεώρηση του Συντάγματος και σε πολλές άλλες. Δημιούργησε και διηύθυνε την επιθεώρηση περιβαλλοντικού δικαίου «Νόμος και Φύση». Ήταν επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση του Κυπριακού, και για τις υπηρεσίες του τιμήθηκε το 2003 με το παράσημο “Ανώτερος Ταξιάρχης”, του Τάγματος Μακαρίου Γ΄ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr