ΕΛΣΤΑΤ: Χάθηκαν 41,6 δις ευρώ από τις ελληνικές επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού | 18/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Η πανδημία έχει αφήσει βαθύ πλήγμα στην οικονομία, σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Το 2020 χάθηκαν 41,6 δις € από τον τζίρο των επιχειρήσεων. Ο κύκλος εργασιών το 2020 ανήλθε σε 266 δις €, σημειώνοντας μείωση 13,5% σε σχέση με το 2019, που είχε διαμορφωθεί σε 307,7 δις €. Τα πλέον αρνητικά στοιχεία αφορούν τους τομείς Παροχής Υπηρεσιών Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης. Οι επιχειρήσεις αυτές σημειώνουν μείωση στον κύκλο εργασιών τους κατά 53,4%, για το διάστημα 2020 – 2019.

Χρειάζεται γενναία ρευστότητα για να λειτουργήσουμε μετά το lock down αναφέρει ο Μιχάλης Επιτροπίδης γ.γ. της Ένωσης εστιατόρων – ψητοπωλών Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνει τα έξοδα είναι πολλά και οι ενισχύσεις που δίνονται πηγαίνουν αποκλειστικά για την κάλυψη των παγίων εξόδων, ενώ διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε καταστήματα εστίασης ακόμη και για χρέος 300 €.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr