Ενημέρωση για την πανδημία

«Έχουμε πλέον εμφανή μείωση και των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και ίσως βλέπουμε και κάποια πρώτα σημεία σταθεροποίησης των νέων διασωληνωμένων ασθενών και καθημερινών θανάτων», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την εξάπλωση του κορονοϊού τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
Τόνισε ότι είμαστε πλέον κοντά και στο εμβόλιο, προσθέτοντας «ήδη, όπως όλοι γνωρίζετε, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα ενώ μόλις πριν λίγες μέρες δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ».
«Και στη χώρα μας ελπίζουμε ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις αρχές του επόμενου έτους, του 2021» υπογράμμισε η κ. Παπαευαγγέλου.

Με τη σειρά του ο επίκουρος καθηγητή ςτης Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, αναφέρθηκε στο νέο εμβόλιο της Τζόνσον που αναμένεται να πάρει έγκριση τον Φεβρουάριο του 2021, το οποίο διατηρείται σε θερμοκρασία ψυγείου και χορηγείται σε μία δόση. Τόνισε την ανάγκη προσοχής που θα πρέπει να επιδείξουν όλοι κατά τη διάρκεια των γιορτών. Αναφέρθηκε στην “κοινωνική φούσκα”, τονίζοντας ότι είναι προτιμότερο να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα σε όλες τις γιορτές.
Από την ενημέρωση απουσίαζε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, τον οποίο έχει επιβληθεί για λίγες ημέρες αφωνία, λόγω προβλήματος στις φωνητικές του χορδές. ΑΠΕ ΜΠΕ / ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr