Έρευνα για την επομένη ημέρα της απολιγνιτοποίησης | 2/2/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Νέα δεδομένα για την οικονομική ζωή σε Κοζάνη, Φλώρινα και Αρκαδία δημιουργεί η απόφαση για τερματισμό της χρήσης του λιγνίτη στην παραγωγή ενέργειας. Οι τοπικές κοινωνίες βρίσκονται προ τεράστιων αλλαγών, που θα επηρεάσουν το σύνολο των δράσεων και των επαγγελμάτων. Η Εύα Αραμπατζή – μέλος της συντονιστικής ομάδος “Τόπος να Ζείς” παρουσιάζει έρευνα που πραγματοποιείται στον τοπικό πληθυσμό και δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων ανταποκρίνονται αρνητικά. Βλέπουν ότι η αλλαγή του μοντέλου παραγωγής ενέργειας και κατά συνέπεια το οικονομικό μοντέλο θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και μείωση των εισοδημάτων. Το 41,7% θεωρεί πως η απολιγνιτοποίηση θα επιδεινώσει το εισόδημα τους και μόλις το 1,6% ότι θα το βελτιώσει.

Σε πέντε «λιγνιτικούς» δήμους, στους οποίους βρίσκονται τα εργοστάσια και τα ορυχεία, ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο. Πρόκειται για τους δήμους Εορδαίας και Κοζάνης στον νομό Κοζάνης, Αμυνταίου και Φλώρινας στον νομό Φλώρινας, και Μεγαλόπολης στην Αρκαδία.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr