ΕΡΤ Report – «Η γη μπορεί να μας… ξελασπώσει;» | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Η εκπομπή «ΕΡΤ REPORT» με την Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα, καταγράφει τις παθογένειες δεκαετιών που οδήγησαν στην διάλυση του πρωτογενή τομέα αλλά και τις νέες προοπτικές που διαγράφονται με κίνητρο την έξοδο από την κρίση και την αναζήτηση παραγωγικού μοντέλου.

Επιστρέφουμε στη γη που την είχαμε εγκαταλείψει, μήπως και μας βοηθήσει πάλι να… ξελασπώσουμε. Οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων έκαναν πέρυσι ρεκόρ δεκαετίας. Νέες καλλιέργειες και άλλες -ξεχασμένες λόγω επιδοτήσεων- που επιστρέφουν, δημιουργούν δυναμική.
Γιατί το κόστος παραγωγής είναι τόσο υψηλό στην Ελλάδα; Πώς μπορεί να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική γεωργία; Ποιος ο ρόλος των πολυεθνικών στην αγορά αγροτικών εφοδίων και ποια πολιτική τιμών εφαρμόζουν στην Ελλάδα;

Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα ταξίδεψαν στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Μίλησαν με επιστήμονες, με αγρότες και κτηνοτρόφους και κατέγραψαν τις προοπτικές των συνεταιρισμών νέου τύπου και τις τεχνολογικές εξελίξεις που υπόσχονται χαμηλότερο κόστος παραγωγής και υψηλότερη ποιότητα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr