Ες Αύριον τα Σπουδαία – «Περιμένοντας τον ουρανό» Ι ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
Δείτε σήμερα: «Περιμένοντας τον ουρανό»

Eπεισόδιο 1o

Στα πλαίσια της προβολής του τρίτου κύκλου της πετυχημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία» προβάλλεται το επεισόδιο με τίτλο «Περιμένοντας τον ουρανό» σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Νάκου.

Στο επεισόδιο παρουσιάζεται ο συγγραφέας και ποιητής Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, 28 ετών.

Ο Χρήστος μας μιλάει για το πώς ξεκίνησε να γράφει, τα πρώτα του βήματα, για τις ποικίλες επιρροές του, τόσο από τον χώρο της λογοτεχνίας, όσο κι από τον χώρο του κινηματογράφου, αλλά και τις σπουδές του.

Μας εξηγεί τις θεματικές των βιβλίων του, με κυρίαρχες εκείνες του θανάτου και της ξενότητας, οι οποίες επανέρχονται τόσο στα ποιητικά, όσο και στα πεζά του έργα. Μας μιλάει, επίσης για το πώς βλέπει τη σύγχρονη πραγματικότητα, για το μέλλον και τα όνειρα του.

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος είναι νέος συγγραφέας και ποιητής. Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή το 2013 με τίτλο «Ανεκπλήρωτοι φόβοι», χάρη στην οποία τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, ένα μυθιστόρημα με τίτλο «Λάσπη» το 2014 και πρόσφατα, το 2016 μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Τραμπάλα». Ο Χρήστος κατάγεται από τη Χειμάρρα, από πολύ μικρός ζει στη Σκάλα Λακωνίας και έχει σπουδάσει στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Για τον συγγραφέα μιλάνε ο Κώστας Παπαγεωργίου, συγγραφέας και ποιητής, από τη μεγαλύτερη γενιά, η Μαρία Γιαγιάννου, από τη νεότερη, οι οποίοι μάς εξηγούν ποια είναι εκείνα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στον Χρήστο, για τον συγγραφέα Χρήστο
Αρμάντο Γκέζο και για το πώς περιμένουν να εξελιχθεί στο μέλλον. Για τον Χρήστο μιλάει επίσης η μητέρα του, Αντωνία Γκέζου, η οποία φωτίζει κάποιες προσωπικές του πτυχές, αλλά και για το πώς ήταν ο Χρήστος μικρός.

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr