Ευρωεκλογές 2019: Σε ένα λεπτό τα σημαντικά αποτελέσματα

Στο 50,5%, δηλαδή 8 μονάδες πάνω από το 2014, έφτασε η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, μεταξύ των Κρατών Μελών, όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΚ, Ζαμ Ντουκ, στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, η προσωρινή κατανομή των εδρών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στα Κ-Μ έχει ως εξής:

ΕPP 178 έδρες, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες (S&D)152, ΕCR (Συντηρητικοί) 61, ALDE + 108, GUE/NGL (Αριστερά) 39, Πράσινοι 67, EFDD (Φαραζ) 53, ENF (Λεπέν) 55, μη εγγεγραμμένοι (ΝΙ) 7 και άλλοι 31.

Μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων, οι επικεφαλής υποψήφιοι των πολιτικών παρατάξεων τοποθετήθηκαν, αρχής γενομένης από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, για το EPP, ο οποίος αναγνώρισε “συρρίκνωση του κέντρου” και “απώλεια εδρών”. Ξεκαθάρισε δε, όπως και ο Γιούνκερ το 2014, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως συνεργασία με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και όσων δεν πιστεύουν στο ευρωπαϊκό project. Κάλεσε δε τις ομάδες να συζητήσουν την προγραμματική ατζέντα για την επόμενη πενταετία και ξεκαθάρισε ότι το ΕΛΚ δεν θα στηρίξει κανέναν άλλον υποψήφιο πέραν των επικεφαλής υποψηφίων. Σημείωσε μάλιστα ότι “δεν μπορεί να σταθεί καμία πλειοψηφία χωρίς το ΕΛΚ” και κάλεσε τις πολιτικές ομάδες σε συνεργασίας.

euronews: Το ειδησεογραφικό κανάλι με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση στην Ευρώπη
Γίνε συνδρομητής! ! http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=euronewsGreek

στα ελληνικά:
Ιστοσελίδα: https://gr.euronews.com/
Facebook: https://www.facebook.com/gr.euronews
Twitter: https://twitter.com/euronewsgr
Instagram: https://www.instagram.com/euronews_greek/
Flipboard: https://flipboard.com/@Euronews2018

Το euronews είναι διαθέσιμο σε 12 γλώσσες: https://www.youtube.com/user/euronewsnetwork/channels

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr