Γ. Κατρούγκαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πολύ ουσιαστική η συζήτηση με τον Σ. Λαβρόφ

Ως «πολύ ουσιαστική, σε θερμό κλίμα» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του, σήμερα, στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά τη συνάντηση τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και τις «παραδοσιακά, ιστορικά, πολύ καλές σχέσεις που βασίζονται σε κοινά στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού». Προέταξε ότι επιδίωξη της Ελλάδας είναι να παίξει ένα «ρόλο γέφυρας» ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι «οποιοδήποτε σύστημα περιφερειακής ασφάλειας στην Ευρώπη δεν εντάσσει σε αυτό τη Ρωσία, δεν μπορεί να έχει προοπτικές επιτυχίας και σταθερότητας». Αναφερόμενος ειδικότερα στη συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ είπε -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ- ότι συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα, η κατάσταση στην περιοχή μας και οι δυνατότητες συνεργασίας στο πολιτικό, αλλά και στο οικονομικό επίπεδο. «Συζητήσαμε», είπε, «την ανάγκη να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο εκείνες οι πρωτοβουλίες που φέρνουν τους δυο λαούς μας εγγύτερα, πρωτοβουλίες σχετικές με τον πολιτισμό και την ιστορία. Είχαμε, επίσης, συζητήσεις και σε πιο τεχνικό επίπεδο. Συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης που έχουμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία, να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι στη συνεργασία μας».

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr