Γαλλία | Νύχτα ταραχών στο Παρίσι | Φωτιές, τραυματισμοί και συλλήψεις | 29/11/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Ενώπιον δικαστή οδηγήθηκαν την Κυριακή οι τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό ενός μαύρου μουσικού παραγωγού. Σοβαρά επεισόδια αμαύρωσαν τις μαζικές διαδηλώσεις του Σαββάτου στη Γαλλία κατά της αστυνομικής βίας και του νόμου περί καθολικής ασφάλειας για τους αστυνομικούς.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας Σύρος βραβευμένος φωτορεπόρτερ, συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από αστυνομικούς στο κεφάλι. Ο βαρύς τραυματισμός του έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών είναι η ελευθερία να καλύπτουν οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι τις διαδηλώσεις.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές (133.000 σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, πάνω από 500.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές) συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις του Σαββάτου, που ξεκίνησαν ειρηνικά όμως κατέληξαν σε νύχτα ταραχών όχι μόνο στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά και στη Λυών και στην πόλη Ρεν.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr