Γαλλία: Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά στη Λυών

Έντονη η παρουσία της αστυνομίας μετά την επίθεση σε ορθόδοξο ιερέα ελληνικής καταγωγής με πυρά από κυνηγετικό όπλο το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. στη Λυών. Λίγες ημέρες πριν, την Πέμπτη, ένας άνδρας μαχαίρωσε τρία άτομα μέσα σε εκκλησία στη Νίκαια.
Ο 52χρονος ιερέας πυροβολήθηκε δύο φορές, “στο ήπαρ και εξ επαφής” και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.
Την επίθεση εναντίον του ιερέα πλησίον του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λυών της Γαλλίας, καταδικάζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες γαλλικές αρχές.
«Ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική αυτή η φρίκη. Μία θρησκεία να οπλίζει τα χέρια τυφλωμένων από το μίσος τρομοκρατών. Και ακραία μισαλλόδοξοι και φανατικοί άνθρωποι, φονταμενταλιστές της βίας και του θανάτου, να χρησιμοποιούν μια θρησκεία ως σφαίρα που στοχεύει στην καρδιά της ελευθερίας, και δη της θρησκευτικής ελευθερίας των άλλων, ως όπλο για την εξάλειψη κάθε αντίθετης άποψης και κάθε ανθρώπου που στον πολιτισμένο κόσμο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να την εκφράζει, ως μάχαιρα που σφαγιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Τη δήλωση αυτή έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. ΑΠΕ ΜΠΕ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr