Γερμανία: Αστυνομικοί σε συναγερμό μετά την κατάληψη σχολικού κτιρίου από μετανάστες

Εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα στο κέντρο του Βερολίνου, στην περιοχή Κρόιτζμπεργκ. Έχουν περικυκλώσει το κτίριο ενός εγκαταλελειμμένου σχολείου, όπου έχουν καταφύγει και χρησιμοποιούν ως κατάλυμά τους εκατοντάδες μετανάστες προερχόμενοι κυρίως από την Αφρική.

Οι αστυνομικές αρχές επιχειρούν να επιτύχουν την εκκένωση του κτιρίου, παρά το γεγονός ότι ακόμη και πολιτικοί έχουν παρέμβει ζητώντας παράταση χρόνου μέχρις ότου εξεταστεί το αίτημα των μεταναστών για την παροχή ασύλου.

Οι κάτοικοι της περιοχής προσπάθησαν από την πλευρά τους να τους δώσουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά το μόνο, που πέτυχαν ήταν να πέσουν πάνω στην πεισματική άρνηση των αστυνομικών.

Τις τελευταίες ώρες στο πλευρό των μεταναστών μέσα στο κτίριο έχουν καταφέρει να μπουν και μερικές δεκάδες Γερμανών ακτιβιστών, που δηλώνουν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την επέμβαση των αρχών αν αυτή εκδηλωθεί.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουλίου 2014

euronews (στα ελληνικά)

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr