Η Αυλή των Χρωμάτων – «Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα» | 21/3/2019 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: https://goo.gl/5UMgNE
«Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα στη μεγάλη μορφή του λαϊκού μας τραγουδιού, τον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιώργο Ζαμπέτα.

Είκοσι επτά χρόνια πέρασαν από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο μοναδικός Γιώργος Ζαμπέτας, ένας σπουδαίος συνθέτης ο οποίος μας χάρισε αξεπέραστες επιτυχίες, ένας δεξιοτέχνης που ο «γλυκόλαλος» ήχος του μπουζουκιού του ξεχωρίζει και συνεπαίρνει. Η στάση ζωής του, η ανθρωπιά του, το ήθος του και το μοναδικό του χιούμορ άφησαν εποχή. Είναι γεγονός ότι, όσο περνούν τα χρόνια, τα τραγούδια του και το καλλιτεχνικό του έργο στο σύνολό του, εδραιώνεται όλο και πιο πολύ στην ψυχή του ελληνικού λαού.

Στη φιλόξενη αυλή μας ήρθαν η κόρη του Κατερίνα, η οποία μας αφηγήθηκε υπέροχες ιστορίες του αγαπημένου καλλιτέχνη, ο εγγονός του Γιώργος Ζαμπέτας, τραγούδησε για εμάς η στενή του φίλη και συνεργάτις Ελένη Ροδά, ο Γιάννης Ντουνιάς με τις υπέροχες ερμηνείες του και ο βετεράνος του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, δεν θα μπορούσε να λείπει απ’ αυτό το αφιέρωμα, εφόσον ο Γιώργος Ζαμπέτας τίμησε, όσο κανείς άλλος, την πόλη όπου έζησε με την οικογένειά του από το 1940 ώς το τέλος του βίου του.

Ο σολίστας του μπουζουκιού και ερευνητής Γιώργος Αλτής με την ορχήστρα του, επέλεξε και μας θύμισε κάποιες από τις μεγάλες επιτυχίες του αγαπημένου συνθέτη και «Η Αυλή των Χρωμάτων» πλημμύρισε γλυκιές μελωδίες.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Αλτής (μπουζούκι), Φώτης Τσούτσιας (μπουζούκι), Σπύρος Παντζής (κιθάρα), Joni Moas (κρουστά), Άγης Παπαπαναγιώτου (κοντραμπάσο).

Χορεύουν: Γιώργος Τραχάνης, Βασίλης Κάβουρας, Στέλιος Καραβίας, Ειρήνη Καλαϊτζή, Αγγελική Λένα.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου.
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης.
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης.
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής.
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου.
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς.
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr