Η αυλή των χρωμάτων | Παρασκευή 13/11 στις 21.00 στην ΕΡΤ2 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
«Αφιέρωμα στο αναψυκτήριο ‘Άκρον’ και στον Γιάννη Μπουρνέλη»
Eπεισόδιο 2
Τα αναψυκτήρια ακολούθησαν μια μεγάλη παράδοση στην καλοκαιρινή διασκέδαση των Ελλήνων, η οποία ξεκινά από την “Μάνδρα” του Αττίκ και συνεχίστηκε, προσαρμοζόμενη στις εκάστοτε συνθήκες, για πολλές δεκαετίες ακόμη.
Ο Γιάννης Μπουρνέλης συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με το αναψυκτήριο Άκρον της οδού Λέρνομαν 125 στον Κολωνό και για 20 καλοκαίρια (1975-1995) χάρισε στιγμές ανεμελιάς και χαράς στην ελληνική οικογένεια.
Θεατρικά σκετς, μιμήσεις, χορευτικά και τα μεγάλα ονόματα του τραγουδιού, προσέφεραν ένα αξιόλογο θέαμα με φθηνό και προσιτό αντίτιμο, αυτά είναι και τα βασικά στοιχεία της μεγάλης εμπορικής επιτυχίας, που σημείωσε το συγκεκριμένο είδος διασκέδασης.
Φίλοι και συνεργάτες του Γιάννη Μπουρνέλη ήρθαν στην αυλή και μας εξιστόρησαν ενδιαφέροντα και συγκινητικά περιστατικά, τα οποία δεν μπόρεσε να σβήσει η πατίνα του χρόνου.
Ο Βύρων Πολύδωρας, η Ελένη Φιλίνη, ο Γιάννης Πετρόπουλος, η Ευδοκία, ο Βαγγέλης Δεληκούρας, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Γερολυμάτος και ο Άγγελος Διονυσίου, ήρθαν για να τιμήσουν τον φίλο και άοκνο διασκεδαστή Γιάννη Μπουρνέλη.
Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης μας μιλά από το γραφείο του, επισημαίνοντας και αυτός με τη σειρά του, τη χρησιμότητα και την προσφορά των συγκεκριμένων λαϊκών θεαμάτων, όπου σύσσωμη η ελληνική οικογένεια με ένα αναψυκτικό και μια γρανίτα βίωνε στιγμές ευδαιμονίας και ξεγνοιασιάς.

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #IavliTwnXromatwn

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr