Η παραγωγή ελαιόλαδου στον δήμο Τεμπών | 24/11/2020 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Μία αρκετά καλή παραγωγή ελαιόλαδου σημείωσε και φέτος ο δήμος Τεμπών, παρά τα μειωμένα, σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, ποσοστά παραγωγής λαδιού. Το μάζεμα της βρώσιμης ελιάς έγινε τον Σεπτέμβριο και η παραγωγή δόθηκε στα τυποποιητήρια της περιοχής, ενώ το μάζεμα της ελιάς που προορίζεται για ελαιοποίηση, έγινε από τις 20 Οκτωβρίου και στο εξής.
Η περιοχή είναι φημισμένη για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που παράγει, γεγονός που οφείλεται στο ευνοϊκό για την καλλιέργεια μικροκλίμα της περιοχής και τα μειωμένα επίπεδα υγρασίας που προσδίδει το έδαφος, όπως εξηγεί ένας από τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής, που μίλησε στην εκπομπή «Κάθε μέρα Ελλάδα» της ΕΡΤ3.
Περίπου 46.000 στρέμματα ελιάς καλλιεργούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τεμπών, με αρκετούς νέους αγρότες να ενασχολούνται με τις καλλιέργειες της ελιάς και να δημιουργούν καινούριους ελαιώνες. Η εξέλιξη αυτή βοηθά σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητας της περιοχής.
Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr