Η πρώτη ενεργειακή κοινότητα στον δήμο Κοζάνης | 03/03/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT
Κρίσιμη για το μέλλον θεωρείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης να προχωρήσει στο αίτημα εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού πάρκου στα όρια του. Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφαση των συμβούλων της κοινότητας Δρεπάνου ψηφίστηκε η παραχώρηση 150 στρεμμάτων για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών ισχύος 7ΜW, που θα καλύπτουν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης των δημοτικών κτιρίων, μεταξύ αυτών την δημοτική βιβλιοθήκη, και έτσι θα εξοικονομούνται πάνω από 1,5 εκ. ευρώ ετησίως. Η προσπάθεια ξεκίνησε το 2011 εξηγεί ο Κώστας Κυριακίδης, αντιδήμαρχος του Δήμου Κοζάνης, επισημαίνοντας ότι ο σχεδιασμός για μηδενικό αποτύπωμα περιλαμβάνει και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, μηδενίζοντας τους ρύπους.

Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι μελέτες και προχωρά η κατάθεση του αιτήματος στον ΔΕΔΗΕ. Καθώς το κόστος ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι λιγότερο από το μισό σε σχέση με εκείνο του λιγνίτη, το ζήτημα τίθεται κυρίως σε οικονομική και δευτερευόντως σε περιβαλλοντική βάση. Η τοπική αυτοδιοίκηση στοχεύει να καταστήσει τον δήμο τον πρώτο πράσινο ενεργειακά με ίδια παραγωγή και ίδια κατανάλωση, προβάλλοντας ως κίνητρο ανταποδοτικά οφέλη για τους κατοίκους της κοινότητας Δρεπάνου και μηδενικά Δημοτικά τέλη μακροπρόθεσμα, ενώ σημαντικό όφελος προσδοκάται και για τους αγρότες.
Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ertsaofficial/
Twitter: https://twitter.com/ertofficial_
Instagram: https://www.instagram.com/ertofficial_/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr