«Η τέχνη του δρόμου» σύντομα στην ΕΡΤ3 | 21/1/2021 | ΕΡΤ

Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Με οχήματα κάρτ, με μηχανές ή ποδήλατα αρχίζει η περιήγηση στην Ελλάδα. Το βλέμμα εστιάζει σε εικόνες και ιδιαίτερους ανθρώπους. Ο γνωστός ως Same84, μας ξεναγεί στην τέχνη του δρόμου. Τι σημαίνει; Καλλιτεχνική έκφραση που δεν δύναται να φιλοξενηθεί στις γκαλερί, να περιέλθει στην κυριότητα συλλεκτών, να κριθεί από ειδήμονες τις τέχνης, που δεν απασχολεί τις εφημερίδες και τα συμβατικά περιοδικά. Τελικά είναι η πινελιά που δίνει χρώμα σε γκρίζες γωνιές και στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Αυτή είναι η σημαντικότερη ανταμοιβή για τους δημιουργούς της τέχνης του δρόμου, εφ’ όσον δεν προσθέσουν στο ταλέντο τους τον σνομπισμό. Πόσο πιο κοντά στον κόσμο είναι αυτοί οι δημιουργοί σε σχέση με τους λεγόμενους καταξιωμένους καλλιτέχνες; Η απάντηση είναι προφανής.

Η ΕΡΤ3 επέλεξε να πραγματοποιήσει ένα μικρό τηλεοπτικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, που φωτίστηκαν, ανυψώθηκαν από τον κόσμο της αδιάφορης, ουδέτερης και άχρωμης καθημερινότητος. Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που θα χρωματίσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Official Site: http://www.ert.gr/
Official Site: https://www.ertflix.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTSAOFFICIAL/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

#ΕΡΤ #ERTFLIX

About The Author
-

Η WebTv του eklogika.gr λειτουργεί ώς Video aggregator και αξιοποιεί api του youtube για να παρουσιάζει επιλεγμένα video (με σεβασμό στην δεοντολογία, την πηγή προέλευσης και τα πνευματικά δικαιώματα) στους αναγνώστες του eklogika.gr